موسسه مطالعات راهبردی رويکرد - آخرين عناوين علمی :: نسخه کامل http://rooykard.ir/science Sat, 05 Nov 2016 10:40:58 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 /skins/default/fa/normal2/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط موسسه مطالعات راهبردی رويکرد http://rooykard.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام موسسه مطالعات راهبردی رويکرد آزاد است. Sat, 05 Nov 2016 10:40:58 GMT علمی 60 ورود فلزات سنگین به دریا تهدیدی برای ماهی ها http://rooykard.ir/fa/doc/news/84592/ورود-فلزات-سنگین-دریا-تهدیدی-ماهی به گزارش " رویکرد " ضیاء الدین الماسی،اظهار کرد:معمولا ورود مستقیم فاضلاب به دریا موجب اوتریفیکاسیون(تغذیه گرایی) و به تبع آن بروز پدیده جلبکی می شود؛ در این حالت مواد مغذی در آب به حدی زیاد می شود که جلبک ها، فیتوپلانکتون ها و دیاتون ها به میزان زیاد از این مواد مغذی تغذیه می کنند که رشد سریع آنها را در پی دارد.وی اظهار کرد: ممکن است پدیده تغذیه گرایی سمی باشد که در این صورت مرگ و میر آبزیان را به همراه دارد و در صورتی که سمی هم نباشد، سطح آب را می پوشاند و مانع رسیدن اکسیژن و نور به آب می شود که در این صورت هم مرگ و میر آبزیان را به همراه دارد.مدیر کل دفتر آلودگی دریای سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: شکوفایی این جلبک ها باعث می شود تا رنگ سطح، تغییر کند و بنا به نوع فیتوپلانگتون ها نارنجی، قرمز و سیاه می شود که البته بعد از مدتی می پوسند و بوی بدی را هم ایجاد می کنند.وی ادامه داد: این پدیده موجب می شود اکسیژن بیشتری در اعماق آب مصرف شود و در نتیجه، ناحیه ای معروف به ناحیه دگزون یا ناحیه مرگ و میر آبزیان به وجود آید، این حالت زمانی رخ می دهد که آلودگی فاضلابی در آب زیاد شود.الماسی به تاثیر آلودگی روی سلامت ماهی ها اشاره کرد و گفت: گفته می شود زمانی که فلزات سنگین مانند جیوه که در فاضلاب های صنعتی وجود دارند وارد بافت آبزی شود و انسان از آن تغذیه کند، این به این معناست که این پدیده خودبخود وارد چرخه غذایی شده است و در بافت بدن انسان تجمع می کند که بسیار مضر است.وی افزود: اما ورود فاضلاب انسانی این تاثیر را بر سلامت ماهی ها و انسان ندارد، مگر این که حاوی انگل باشد و بدن آبزی میزبان آن انگل ها شود که در این حالت به واسطه امکان انتقال بیماری و انگل، مضر است.الماسی خاطرنشان کرد: البته فاضلاب شهری به عنوان منبع فلزات سنگین قابل توجه نیست و توجه بیشتر روی فاضلاب های صنعتی است که حاوی فلزات هستند.وی اظهار کرد: اکنون در دریاهای ایران به جز در یکی دو ناحیه محدود که مقادیر فلزات سنگین در آن با هشدار روبرو است، در بقیه مناطق مشکلی نداریم و فاضلاب های صنعتی، تصفیه شده وارد دریا می شوند و از این رو ماهی ها سالمند.الماسی با بیان اینکه برای مناطق آلوده برنامه های کنترلی داریم، گفت: در این راستا با صنایع پتروشیمی مانند صنایعی که در ماهشهر و بندر امام مستقرند و فعالیت آنها موجب ورود آلودگی صنعتی به دریاها می شود، برنامه هایی را با هدف کاهش بار آلودگی های صنعتی به دریا آغاز کرده ایم.وی افزود: در این راستا این صنایع پتروشیمی واحدی به نام « کلرآلکالی» داشتند که موجب آلودگی می شد که مکانسیم آن را با استفاده از فناوری های روز به «ممبران» تغییر دادند که دیگر آلودگی به همراه ندارد، این تلاش ها تا حصول کامل حذف آلودگی در دریاها باید دنباله دار باشد. ]]> علمی Fri, 04 Nov 2016 09:54:28 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84592/ورود-فلزات-سنگین-دریا-تهدیدی-ماهی پخت غذا در دمای بالا ممنوع http://rooykard.ir/fa/doc/news/84591/پخت-غذا-دمای-بالا-ممنوع به گزارش " رویکرد " به نقل از مدیکال اکسپرس، مطالعات محققان دانشگاه ادینبورگ نشان می دهد کباب کردن و سرخ کردن غذا به جای آب پز کردن یا بخار پز کردن آن، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزیش می دهد.سرخ کردن، برشته کردن و کباب کردن غذاها مستلزم قرار گرفتن آنان در دمای بالاست و این موضوع باعث افزایش اسیدهای چرب ترانس می شود. معمولا پخت غذا در دمای بالا در کشورهای جنوب آسیا بسیار شایع است؛ ولی این مطالعه نشان می دهد نرخ ابتلا به بیماری های قلبی در چین بسیار پایین تر است و دلیل آن نیز بخار پز و آب پز کردن غذاهاست.معمولا ساختار شیمیایی غذا در دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد به بالا تغییر کرده و ترکیباتی به نام NFCs تولید می شود. در بخار پز و آب پز کردن غذا، حداکثر دما بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ درجه سانتی گراد است؛ در حالی که در پخت غذا به شیوه آسیای جنوبی، گاهی دمای پخت به ۵۰۰ درجه سانتی گراد نیز می رسد و با افزایش اسیدهای چرب ترانس، نرخ ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. نتیجه این مطالعه در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی بسیار حائز اهمیت است.به گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شوند.فشار خون، قند خون و کلسترول بالا، استعمال دخانیات، چاقی و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، از مهمترین عوامل خطر این عارضه هستند. بر اساس گزارش WHO، حدود ۸۰ درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی با اتخاذ شیوه سالم زندگی و فعالیت بدنی قابل اجتنابند.نتایج این مطالعه در نشریه Nutrition منتشر شده است. ]]> علمی Fri, 04 Nov 2016 09:43:19 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84591/پخت-غذا-دمای-بالا-ممنوع آکنه می تواند نتیجه کمبود اکسیژن باشد http://rooykard.ir/fa/doc/news/84590/آکنه-می-تواند-نتیجه-کمبود-اکسیژن-باشد به گزارش " رویکرد " به نقل از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا می گویند که بالاخره علت این موضوع را که چرا باکتری ها باعث بروز التهاب و جوش در صورت برخی از افراد می شود، کشف کرده اند و این یافته می تواند در عرض ۲ سال آینده به ابداع درمان های جدید برای آکنه منجر شود.محور تمرکز مطالعه جدید این بود که تقریبا همه قسمت های پوست انسان ها در تمام مدت آکنده از باکتری است و این باکتری ها اولین خط دفاعی علیه میکروب های مهاجم به شمار می روند.محققان در این مطالعه نشان دادند که یک باکتریوم معمولا بی ضرر روی پوست زمانی که خود را دربند شرایط بدون هوا و چرب مانند فولیکول های مو و سلول های پوست می بیند، چربی طبیعی پوست را به اسیدهای چربی تبدیل می کند که باعث بروز التهاب و جوش می شود.اما از آنجا که فولیکول های مو در همه افراد در شرایط یکسان و مشابه به وجود نمی آیند، این موضوع می تواند توضیح دهد که چرا صورت همه جوش نمی زند؛ برخی افراد احتمالا از نوعی فولیکول های مو برخوردارند که نسبت به فولیکول های موی دیگران اکسیژن کمتری دارند.این یافته نه تنها دلایل ریشه ای آکنه را توضیح می دهد بلکه می تواند مسیر کاملا جدیدی را مشخص کند که باکتری ها از طریق آن باعث بروز التهاب می شود و همین کشف می تواند به پژوهشگران ن در درک طیف وسیعی از عفونت های مختلف کمک کند.محققان در این مطالعه بطور خاص به بررسی یک نوع باکتریوم به نام Propionibacterium acnesپرداختند که می تواند باعث بروز آکنه شود.بیشتر افراد در تمام اوقات این باکتری را روی صورت خود دارند اما این باکتری همیشه باعث بروز جوش نمی شود. بنابراین پژوهشگران، تصمیم گرفتند که این باکتری را تحت طیفی از شرایط بر پوست موش ها آزمایش کنند تا علت این موضوع مشخص شود.تا کنون این پژوهش، تنها روی موش ها انجام شده است اما محققان اکنون در صدد بررسی این نتایج روی انسان ها هستند. آنها امیدوارند که همین مسیر التهاب در انسان ها نیز مشاهده شود.آنان با اشاره به اینکه یافته های جدید همچنین علت مستعد بودن بسیار زیاد نوجوانان به جوش زدن را توضیح می دهد، می گویند: این موضوع به این دلیل است که هورمون های جنسی نوجوانان در دوران بلوغ باعث افزایش تولید چربی طبیعی پوست می شود که در نتیجه به باکتری یاد شده ، سوخت بیشتری می رسد.این پژوهش در مجله Science Inflammation منتشر شده است. ]]> علمی Fri, 04 Nov 2016 09:39:05 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84590/آکنه-می-تواند-نتیجه-کمبود-اکسیژن-باشد سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر ایرانیان/ اجرای برنامه اطلاع رسانی در پارک ملت تهران http://rooykard.ir/fa/doc/news/84585/سکته-مغزی-دومین-عامل-مرگ-میر-ایرانیان-اجرای-برنامه-اطلاع-رسانی-پارک-ملت-تهران به گزارش " رویکرد " مسعود مهرپور،افزود:آگاهی بخشی و اطلاع رسانی می تواند علاوه بر کاهش عوارض ناشی از سکته مغزی، میزان مرگ و میر آن را کاهش دهد به همین منظور برنامه های متنوعی در استان های مختلف کشور و به ویژه تهران در این زمینه در حال انجام است.وی تصریح کرد: به مناسبت روز جهانی سکته مغزی یکی از اهداف مهم این انجمن، افزایش آگاهی رسانی مردم نسبت به شناخت، علائم بیماری و راههای پیشگیری و اینکه هنگام داشتن علائم با اورژانس تماس گرفته شود، بوده است.وی با بیان اینکه سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در کشور به شمار می رود، ادامه داد: اگر این بیماری به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان است و نباید زمان را از دست بدهیم.مهرپور اضافه کرد: هدف ما در این برنامه این است که می خواهیم مردم را آگاه کنیم و برنامه های آموزشی برای اطلاع رسانی مردم داشته باشیم.**آزمایش فشار خون و قندخون در پارک ملتوی خاطرنشان کرد: انجمن سکته مغزی به همین منظور امروز عصر از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در محل پارک ملت غرفه هایی را تدارک دیده که پایش و غربالگری فشارخون و قندخون در این غرفه ها انجام می شود چون یکی از عوامل خطر در سکته مغزی فشارخون بالا و دیابت است.دبیر انجمن سکته مغزی و فوق تخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه پزشکان متخصص مغز و اعصاب، تکنسین های اورژانس تهران در این برنامه حضور دارند، گفت: در یکی از غرفه ها کلیپ ها و فیلم های آموزشی برای مردم پخش می شود تا مردم بیشتر با بیماری سکته مغزی آشنا شوند.وی ادامه داد: سکته مغزی قابل درمان است به شرط اینکه زمان را از دست ندهیم و اولین راه آن تماس به موقع با اورژانس است.مهرپور با بیان اینکه همکاران انجمن سکته مغزی ایران با همکاری متخصصان مغز و اعصاب، دانشجویان داوطلب هلال احمر، دانشجویان گروه توانبخشی و تکنسین های تیم اورژانس این برنامه را اجرا می کنند، افزود: این گروهها با حدود ۵۰ نفر در غرفه های پایش و غربالگری، نمایش فیلم و کلیپ های آموزشی، اطلاع رسانی در رابطه با انجمن سکته مغزی، غرفه پرسش و پاسخ و شناساندن علائم بیماری به مردم فعالیت می کنند.وی اظهار داشت: برای تامین زیرساخت ها و داروهای موردنیاز جلوگیری از لخته خون، تاکنون اقداماتی صورت گرفته که یکی از این امکانات، تامین داروی ضدلخته خون و تحت پوشش بیمه بردن آن است که در ایران در طی چندماه اخیر این دارو بیمه شده و در اختیار بیمارستان ها قرار گرفته است.مهرپور گفت: همچنین امکانات لازم در بیمارستان ها برای خروج لخته خون از بدن بیمار فراهم شده است اما مهمترین مساله این است که سکته مغزی زمان طلایی دارد و باید به موقع اورژانس اطلاع داده شود تا اورژانس بتواند به مراکزی که امکانات درمانی سکته مغزی را دارند بیماران را ارجاع دهند.دبیر انجمن سکته مغزی و فوق تخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه در ایران هر پنج دقیقه یک نفر به سکته قلبی دچار می شود، افزود: آمار مرگ و میر در برخی کشورهای پیشرفته کاهش داده شده و به پنجمین عامل مرگ و میر تبدیل شده است.وی ادامه داد: اگر امکانات لازم فراهم شود و بیماران موضوع سکته قلبی خود را به موقع به اورژانس اطلاع دهند ما هم می توانیم این بیماری را کنترل کنیم،‌البته در یکسال اخیر اقدامات خوبی از سوی وزارت بهداشت و انجمن سکته مغزی در کشور انجام شده است.مهرپور افزود: البته اکنون اورژانس تعامل خوبی با این انجمن دارد و برای بیماران سکته حاد مغزی یک کد مجزا تعیین کرده اند که به موقع علائم بیماران را به بیمارستان اعلام می کنند و انجمن نیز برای تکنسین های اورژانس ها برنامه های مختلف آموزشی در خصوص علائم مغزی برنامه ریزی کرده است.وی کاهش میزان سکته مغزی را نیازمند عزم ملی دانست و گفت: امیدواریم به گونه ای تلاش شود تا ما بتوانیم سکته مغزی را مانند کشورهای پیشرفته به خوبی کنترل کنیم. ]]> علمی Fri, 04 Nov 2016 09:04:56 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84585/سکته-مغزی-دومین-عامل-مرگ-میر-ایرانیان-اجرای-برنامه-اطلاع-رسانی-پارک-ملت-تهران راز عطر باران پاییزی http://rooykard.ir/fa/doc/news/84584/راز-عطر-باران-پاییزی به گزارش " رویکرد " به نقل از پایگاه اینترنتی خبری اشپیگل آلمان، یکی از رایحه‌های بارانی «پتریکور» Petrichor نام دارد؛ عنوان پتریکور از «پتروس» به معنای سنگ و «ایکور» که طبق اساطیر یونانی ، مایعی است که در رگ های الهه های یونانی جریان داشته، نشات گرفته است.براساس این گزارش، منابع منابع اصلی این عطر عبارتند از :یک الکل به نام ژئوسمین که توسط باکتری های موجود در خاک تولید شده و به نام بوی خاک معروف است.یک روغن زرد که گیاهان آن را منتشر می کنند و در نهایت ازن که توسط رعد و برق به وجود می آید.یونگ سو یونگ و کولن بو از انستیتو تکنولوژی ماساچوست آمریکا روی چگونگی ایجاد پتریکور تحقیق کرده اند . عکاسی آهسته آنان نشان می دهد که هنگام برخورد قطرات باران به زمین چه اتفاقی می افتد.پژوهشگران در این آزمایش قطرات، آب را با سرعت های متفاوتی روی ۲۸ نوع خاک چکاندند و نتیجه این بود که برخورد آب با خاک ، حباب هایی را در حوضچه های قطره های آب تولید می کرد. در برخی حباب ها ، ذرات کوچکی از خاک جمع شده بودند و این ذرات حاوی عطر خاک هستند.با ترکیدن حباب های کوچک ، رایحه از آب خارج می شود و یک نسیم ضعیف کافی است تا عطر آن را در هوا بپراکند همانگونه که عطر ادکلن در هوا پراکنده می شود.قبل از هر چیز سه عامل خاک ، رطوبت آن و شدت بارندگی، تعیین می کنند که شدت بوی باران چقدر باشد.پژوهشگران گزارش دادند که هر چه خاک، خشک تر باشد به همان اندازه بوی باران بیشتر رها می شود. دلیل آن ساده است: زمین خشک ، ذرات بیشتری را حل می کند.زمین هایی مانند زمین های جنگل منبع خوبی برای عطر شدید باران هستند. هر چه حفره های بیشتری در زمین باشد به همان اندازه حباب های هوا بیشتر می توانند تولید شوند.همچنین محققان دریافتند که می تواند بوی شدیدی حتی از یک باران سبک منتشر می شود،همانند آنچه اغلب در پاییز اتفاق می افتد - اما برعکس هنگام بارندگی های شدید به خاطر پوشاندن لایه ضخیمی از آب روی خاک ، رایحه کمتری در فضا پخش می شود.در نهایت اینکه باران همراه رایحه باشد در درجه اول به وزش باد بستگی دارد که عطر باد را در فضا بگستراند. در مرحله بعدی نیز باید رطوبت هوا قبل از بارش باران به اندازه کافی باشد: یک لایه نازک از رطوبت باید روی سطح زمین باشد تا حباب های رایحه پخش شوند و عابران بتوانند پتریکور را حس کنند. ]]> علمی Fri, 04 Nov 2016 09:00:19 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84584/راز-عطر-باران-پاییزی ایرانی ها کم فیبر مصرف می کنند http://rooykard.ir/fa/doc/news/84583/ایرانی-کم-فیبر-مصرف-می-کنند به گزارش " رویکرد " کمبود مواد مغذی از جمله فیبر در بدن تبعاتی برای سلامتی دارد که بیماری قلبی و عروقی، یبوست، قندخون بالا، افزایش احتمال سرطان روده بزرگ از جمله عوارض احتمالی کمبود فیبر است.مطالعات متعدد نشان می دهد که مصرف مقادیر بالای فیبر یکی از عوامل افزایش طول عمر و جلوگیری از بیماری های مزمن مرتبط با افزایش سن است.دکتر سیدمحسن تولیت کاشانی در حاشیه دهمین کنگره سالانه کولوپروکتولوژی و بی اختیاری،اظهارکرد: استفاده اندک از فیبر سبب بروز برخی از بیماری ها از جمله یبوست می شود.وی با اشاره به این که مقدار استفاده از فیبر در جوامع شهری و روستایی متفاوت است، افزود: مقدار مصرف مواد غذایی حاوی فیبر در زندگی شهری بسیار کمتر از حداقل مصرف آن است.تولیت کاشانی گفت که فیبر در مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات به وفور وجود دارد و لازم است که این مواد در سبد غذایی قرار داشته باشد.این فلوشیپ جراحی کولورکتال با ارائه این توصیه به مردم که سالاد کاهو را حتما در رژیم غذایی خود قرار دهند، ادامه داد: گوجه فرنگی و خیار نیز از فیبر خوبی برخوردارند.وی اظهارکرد: خورش های خوبی از جمله قورمه سبزی در رژیم غذایی ما ایرانی ها وجود دارد که به دلیل وجود سبزی، حاوی فیبر است.تولیت کاشانی با اشاره به این که حبوبات و برنج هم فیبر دارند اما میزان نشاسته این مواد غذایی بیشتر است، گفت: باید غلات را به صورت سبوس دار استفاده کنید و سبوس گندم نباید از رژیم غذایی حذف شود.وی بیان کرد: متاسفانه سبوس آرد نان، کاهش یافته که این موضوع می تواند مشکلاتی را برای مردم به وجود آورد و باید مقدار سبوس در آرد نان افزایش یابد.دهمین کنگره سالیانه کولوپروکتولوژی و بی اختیاری ۱۲ آبان با حضور بیش از ۱۲۰ جراح و میهمانانی از کشورهای آلمان، ‌آمریکا و انگلیس در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد آغاز به کار کرد و تا ۱۴ آبان به کار خود ادامه می دهد؛ آخرین مباحث علمی روز در حوزه جراحی کولون و رکتوم، لاپاراسکوپی، جراحی هموروئید و روش ایلئوستومی در این کنگره مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. ]]> علمی Fri, 04 Nov 2016 08:55:28 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84583/ایرانی-کم-فیبر-مصرف-می-کنند داروی بیولوژیک ایرانی برای درمان سرطان مثانه به تولید می‌رسد http://rooykard.ir/fa/doc/news/84431/داروی-بیولوژیک-ایرانی-درمان-سرطان-مثانه-تولید-می-رسد به گزارش " رویکرد " سیدمهدی حسن‌زاده، مدیر یک شرکت دانش بنیان در انستیتو پاستور،اظهارداشت:بیش از ۵۰ سال است که واکسن « ب ث ژ» در انستیتو پاستور ایران به تولید می رسد؛ اما طی سالهای اخیر موفق به تولید انبوه داروی درمان سرطان مثانه شده ایم.وی با بیان اینکه داروی فعلی درمان سرطان مثانه با مشکلاتی از قبیل پایداری کم، حمل و نقل سخت، نیاز به نگهداری در دمای ۲۰ درجه زیر صفر داشت، اظهار کرد: از همین رو درصدد آمدیم تا نوع بهینه این دارو را به تولید برسانیم؛ از دو سال پیش تولید آزمایشی داروی «ب ث ژ» اینتراوزیکال لیوفیلیزه را آغاز کرده ایم و کارهای آزمایشی آن به اتمام رسیده است.حسن‌زاده عنوان کرد: صدور پروانه بهره برداری برای این محصول که در انستیتوپاستور قرار است به تولید برسد درخواست شده است.وی تاکید کرد: ما توانایی تولید انبوه داروی درمان سرطان مثانه را داریم و به دنبال فروش خارجی آن نیز هستیم.رئیس بخش« ب ث ژ » در انستیتو پاستور ایران افزود: پزشکان در ایران و خارج از کشور در پروتکل درمان اغلب از این دارو استفاده می کنند؛ در واقع این دارو با عوارض کم از عود مجدد سرطان سطحی مثانه جلوگیری می کند.وی با بیان اینکه سرطان مثانه یکی از شایعترین انواع سرطان ها ست بویژه در افراد مسن و در مردان شایعتر و تقریباً ۴ برابر زنان است، عنوان کرد: استفاده از این دارو، یک روش ایمونوتراپی است؛ یعنی دارو سیستم ایمنی بیمار را علیه سلول های سرطانی تقویت می کند.به گفته وی، بعد از تشخیص سرطان مثانه در مراحل اولیه این دارو می تواند با تجویز پزشک و بعد از جراحی تجویز شود.به گفته وی، فرم لیوفیلیزه داروی درمان سرطان سطحی مثانه برای اولین بار است که در کشور به تولید می رسد؛ این دارو به شکل پودر است؛ همچنین قابل نگهداری در یخچال بوده و از پایداری بالاتری برخوردار است.حسن زاده با تاکید براینکه دانش فنی این دارو را در اختیار داریم، گفت: پیش بینی شده که این دارو طی چند روز آینده با حضور وزیر بهداشت در انستیتو پاستور ایران برای تولید انبوه رونمایی شود. ]]> علمی Tue, 01 Nov 2016 17:44:56 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84431/داروی-بیولوژیک-ایرانی-درمان-سرطان-مثانه-تولید-می-رسد تاثیر نور بر احساسات افراد http://rooykard.ir/fa/doc/news/84426/تاثیر-نور-احساسات-افراد به گزارش " رویکرد " به نقل از پایگاه اینترنتی منتال فلاس، مطالعات نشان می دهند که نور می تواند احساسات افراد را از شش طریق تحت تاثیر قرار دهد.**نور روشن می تواند احساسات را برانگیزانداساسا نور روشن این قابلیت را دارد که احساسات مثبت و منفی را تشدید کند. محققان سال ۲۰۱۴ در یک کار پژوهشی از شرکت کنندگان خواستند میزان پرخاشگری یک شخصیت داستانی و جذابیت انواع سس تند را تعیین کنند. داوطلبانی که در اتاق پرنور نشسته بودند شخصیت مورد نظر را تهاجمی تر توصیف کردند و سس های تند را بیشتر ترجیح دادند.**نور آبی سبب افزایش انرژی می شودقرار گرفتن در معرض نور آبی سبب افزایش انرژی و هشیاری بیشتر می شود. یک مطالعه تازه نشان می دهد شرکت کنندگانی که در معرض طول موج کوتاه، نور آبی با انرژی بالا قرار گرفتند، بهره وری بیشتری داشتند و در تکمیل وظایف شناختی سرعت بیشتر و دقیق تری در قیاس با یک گروه کنترل داشتند و هشیاری آنها حتی تا نیم ساعت پس از مدت قرار گرفتن در معرض نور آبی ادامه یافت.**نور آبی می تواند سبب اختلال هنگام خواب شودگرچه قرار گرفتن روزانه در معرض نور آبی می تواند افزایش انرژی را در پی داشته باشد، اما قرار گرفتن در معرض آن چند ساعت قبل از خواب می تواند سبب اختلال خواب شود.قرار گرفتن در معرض نور آبی تلفن های هوشمند و لپ تاپ ها، چند ساعت قبل از خواب، مانع از تولید هورمون خواب آور ملاتونین در بدن و اختلال در روند خواب شود.**نور طبیعی سبب شادکامی بیشتر می شودجذب مقداری اشعه طبیعی نور خورشید در طول روز می تواند نقش مهمی در سلامتی داشته باشد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان می دهد کارکنان شاغل در اماکن مجهز به پنجره و بهره مند از نور طبیعی، بیشتر ورزش می کنند و خواب شبانگاهی بیشتر (به طور متوسط ۴۶ دقیقه بیشتر در شب) و حس سلامتی بهتری دارند.**نور طبیعی به کاهش علائم افسردگی کمک می کندیک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان می دهد افرادی که مبتلا به کمبود ویتامین D و افسردگی هستند، باید قرار گرفتن در معرض نور خورشید را به مدت هفت هفته افزایش دهند که به کاهش علائم افسردگی کمک می کند.**نور می تواند بر اشتها تاثیر بگذاردمطالعات مختلف نشان می دهد نور بر مقدار مصرف غذا، سرعت غذا خوردن، حوصله غذا خوردن و حتی درک ما از عطر و طعم غذا اثر می گذارد.به طور کلی مشتریان رستوران هایی که نور کم و ملایم دارند، زمان بیشتری برای صرف غذا اختصاص می دهند و کمتر هم غذا می خورند. ]]> علمی Tue, 01 Nov 2016 17:08:36 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84426/تاثیر-نور-احساسات-افراد یک مولکول جدید در خدمت مبارزه با سرطان http://rooykard.ir/fa/doc/news/84425/یک-مولکول-جدید-خدمت-مبارزه-سرطان به گزارش " رویکرد " به نقل از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، مولکول S۶۳۸۴۵ پروتیینی به نام MCL۱ را مسدود می کند که بسیاری از انواع مختلف سلول های سرطانی برای رشد به آن وابسته هستند. سلول های سرطانی در صورت دسترسی نداشتن به این پروتیین از بین خواهند رفت.این کشف می تواند به محققان در مبارزه با سرطان های خون از جمله لوسمی مزمن میلوئیدی، لنفوم، و مولتیپل میلوما کمک کند. با استفاده از این کشف جدید تومورهای جامد از جمله ملانوما و سرطان های ریه و سینه نیز می توانند شاهد درمان های جدید باشند.به گفته 'گیوم لسن' از موسسه والتر و الیزا در استرالیا و یکی از محققان این گروه، MCL۱ برای بسیاری از سرطان ها مفید است چرا که به سلول های سرطانی اجازه می دهد از فرایند مرگ سلولی برنامه ریزی شده که سلول های سرطانی را از بدن خارج می کند، فرار کنند.مطالعات گسترده در خصوص الگوهای مختلف سرطان نشان داده اند که مولکول S۶۳۸۴۵ به طور بالقوه سلول های سرطانی وابسته به MCL۱ را برای بقای خود هدف قرار می دهد.از بین بردن سلول های سرطانی برای سیستم ایمنی بدن دشوار است زیرا آنها می توانند به سرعت تکامل یافته و گسترش یابند و علاوه بر این می توانند به فرایند 'آپوپتوز' - شکلی از مرگ سلولی برنامه ریزی شده- حمله کنند.بمباران سلول های سرطانی با داروهای شیمی درمانی و یا پرتو، روشی موثر برای مبارزه با سلول های سرطانی است اما در این روش ها معمولا سلول های سالم نیز به همراه سلول های سرطانی مورد اصابت قرار می گیرند و عوارض جانبی ناتوان کننده ای ایجاد می کنند.اما آنچه مولکول S۶۳۸۴۵ را بسیار نوید بخش می سازد، این است که این مولکول علاوه بر از بین بردن سیستم حمایت از بقای سرطان، می تواند در دوزهایی دریافت شود که به سلول های سالم آسیب نزند.این ترکیب تازه ترین پیشرفت در یک طبقه جدید از داروهای ضد سرطانی به نام BH۳ mimetics است که خانواده ای از پروتیین هایی را هدف قرار می دهد که سرطان ها بر آنها تکیه می کنند.این یافته ها در مجله Nature منتشر شده است. ]]> علمی Tue, 01 Nov 2016 17:04:27 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84425/یک-مولکول-جدید-خدمت-مبارزه-سرطان دوچرخه سواران در هوای آلوده سریع پدال نزنند http://rooykard.ir/fa/doc/news/84313/دوچرخه-سواران-هوای-آلوده-سریع-پدال-نزنند به گزارش " رویکرد " به نقل از روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا براساس نتیجه تحقیق خود اعلام کردند که دوچرخه سواری و یا پیاده روی بسیار سریع باعث می شود افراد عمیق تر نفس بکشند و هوای آلوده بیشتری را به درون ریه های خود وارد کنند. هر چند با افزایش سرعت پدال زدن، کمتر در معرض دود خودروها قرار می گیرند.به باور کارشناسان، سرعت مناسب برای به حداقل رساندن استنشاق هوای آلوده در مسیرهای درون شهری به این شرح است: دوچرخه سواران بهتر است با سرعت ۱۲ تا ۲۰ کیلومتر بر ساعت پدال بزنند و سرعت پیاده روی افراد باید ۲ تا ۶ کیلومتر در ساعت باشد.دکتر الکس بیگازی از دانشگاه بریتیش کلمبیا که ریاست محققان را در این مطالعه بر عهده داشت، گفت: حرکت سریعتر موجب دشواری تنفس و استنشاق هوای آلوده بیشتر می شود، اما در عین حال مدت زمان قرار گرفتن در ترافیک را کوتاه تر می کند.مشخص شده است که آلودگی هوا خطر ابتلا به آسم، سکته مغزی و سرطان ریه را افزایش می دهد. همچنین گمان می رود که آلودگی هوا عامل سه میلیون مرگ در سراسر جهان باشد.این مطالعه جدید در مجله بین المللی Sustainable Transportation منتشر شده است. ]]> علمی Mon, 31 Oct 2016 17:58:29 GMT http://rooykard.ir/fa/doc/news/84313/دوچرخه-سواران-هوای-آلوده-سریع-پدال-نزنند